Με στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Απριλίου στον Βόλο και στον Αλμυρό, το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

Ο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής συμμετείχε με 7 αθλητές και η αθλήτριά του Όλγα Εξακοΐδη κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας «Νέες Γ» και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα.

Είχαν προηγηθεί οι προκριματικοί Περιφερειακοί αγώνες Βορείου και Νοτίου Ελλάδας, από όπου προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι 16 καλύτεροι αθλητές κάθε κατηγορίας από σύνολο 200 αθλητών.

Τη Παρασκευή 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί και τελικοί στο Αγώνισμα της Δυσκολίας όπου οι αθλητές του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής κατέλαβαν τη 1η θέση στη κατηγορία «Νέες Γ», την 4η στις κατηγορίες «Νέες Α» και «Νέες Δ» και την 5η θέση στην κατηγορία «Νέες Β».

Το Σάββατο οι αθλητές της κατηγορίας Γ αγωνίστηκαν στο Μπούλντερ, όπου ή Όλγα Εξακοΐδη βγήκε 2η. Το απόγευμα της ίδια ημέρας έγιναν οι προκριματικοί και τελικοί αγώνες της «Ταχύτητα», με μεγάλες επιτυχίες για τους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής, αφού η Εξακοΐδη βγήκε  3η, η Αλίκη Κασάπη 4η, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές μας πέρασαν στους Τελικούς των 8. Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Κομοτηνής δε διαθέτει ούτε πίστα Μπούλντερ, ούτε την απαραίτητη πίστα προπόνησης στην «Ταχύτητα» και αυτό δείχνει το υψηλό τους επίπεδο.

Το πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών και ο συναγωνισμός, κάνουν τους αγώνες αναρρίχησης πολύ εντυπωσιακούς με αποτέλεσμα οι συμμετοχές αθλητών να αυξάνονται ραγδαία.

Οι επόμενοι αγώνες, αυτή τη φορά για το Κύπελλο, θα γίνουν στον Βόλο στις 5 Μαΐου και αναμένεται οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τους 300. Ο σύλλογος της Κομοτηνής θα συμμετάσχει με 16 αθλητές.