ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ 2Αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση κουνουπιών, θα διενεργηθούν την Tρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στο φυσικό περιβάλλον στις παραλίμνιες περιοχές των Λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας και στο φυσικό περιβάλλον στις περιοχές Μέσης, Φαναρίου και Ιμέρου.

Οι αεροψεκασμοί θα εξελίσσονται μεταξύ 8 το πρωί και 4 μετά το μεσημέρι. Κατά τις ίδιες ώρες η Διεύθυνση Υγείας της ΠΑΜΘ συνιστά, να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των ίδιων περιοχών, άνθρωποι και ζώα “για λόγους καθαρά προληπτικούς”. Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης, διευκρινίζεται επιπλέον ότι”η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της  πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία”.

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες που ορίζονται σε σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε έγγραφο του Υπουργείου Υγείας. Οι αεροψεκασμοί γίνονται :

-με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «Ε. Χασκόπουλος, Αεροεφαρμογές Ε.Π.Ε., Π. Βαρελάς, Απολυμαντική Α.Ε.Τ.Ε.»

-με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.

-με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

-με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ. 3807/40176/26 – 03 – 2014 (ΑΔΑ: ΒΙΞΡΒ-ΔΣΨ).

 Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα:

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
    τηλ.2531354141
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
    τηλ.2531350408