ΚΟΥΑεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (υπέρμικρου όγκου ULV), για την καταπολέμηση των κουνουπιών, θα διενεργηθούν αύριο Σάββατο 10 Μαΐου στη Ροδόπη, και συγκεκριμένα στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Βιστωνίδας – Γλυκονερίου – Φαναρίου –Αρωγής – Μέσης – Πόρπης – Παγουρίων – Μητρικού – Λίμνης Ισμαρίδας.

Η δράση θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και θα διαρκέσει το πολύ δύο ώρες, και μολονότι δεν θα λάβει χώρα σε κατοικημένες περιοχές, από τη Δ/νση Υγείας Ροδόπης καλούνται οι κάτοικοι να αποφύγουν την κυκλοφορία (και των ζώων τους), αφού η πτήση του ελικοπτέρου από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται να διέλθει κοντά από κατοικίες, χωρίς πάντως και πάλι αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι αεροψεκασμοί θα γίνουν:

– με ευθύνη του ανάδοχου φορέα, που είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «Ε. Χασκόπουλος, Αεροεφαρμογές Ε.Π.Ε., Π. Βαρελάς, Απολυμαντική Α.Ε.Τ.Ε.»

– με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό ULV εφαρμογής.

– με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

– Με εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ. 5002/50563/15-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΒ-5Η9).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δίδονται στα τηλέφωνα:

– 2531354141 / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.

– 2531350408 / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.