ΚΟΥ1Αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
θα διενεργηθούν αύριο Τετάρτη 23/7 (σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η διαδικασία θα γίνει την Πέμπτη 24/7), στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα στο φυσικό περιβάλλον των παραλιακών τοποθεσιών Απαλού, Αρίστηνου, Λουτρών, Δέλτα του Έβρου (Μοναστηράκι, Δορίσκος, Φέρες), καθώς και στους οριζώνες της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί, και θα ολοκληρωθεί περί τις 15:00, και μολονότι δεν θα λάβει χώρα σε κατοικημένες περιοχές, από τη Δ/νση Υγείας Έβρου, καλούνται οι κάτοικοι να αποφύγουν την κυκλοφορία (και των ζώων τους), αφού η πτήση του ελικοπτέρου από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται να διέλθει κοντά από κατοικίες, χωρίς πάντως και πάλι αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι αεροψεκασμοί θα γίνουν:

– με ευθύνη του ανάδοχου φορέα, που είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «Ε. Χασκόπουλος, Αεροεφαρμογές Ε.Π.Ε., Π. Βαρελάς, Απολυμαντική Α.Ε.Τ.Ε.»

– με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.

– με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

– Με εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ. 5002/50563/15-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΒ-5Η9).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δίδονται στα τηλέφωνα:

– 2551355323 / 2551355342 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΕΒΡΟΥ.