ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ 2Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (υπέρμικρου όγκου ULV), για την καταπολέμηση των κουνουπιών, διενεργούνται από χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο 24 Μαΐου στη Ροδόπη, και συγκεκριμένα στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Βιστωνίδας – Σάλπης – Γλυκονερίου – Διαλαμπής –Κοπτερού Ιάσμου και λίμνης Ισμαρίδας.

Η δράση ξεκινά κατά τη δύση του ηλίου και διαρκεί το πολύ δύο ώρες, και μολονότι δεν λαμβάνει χώρα σε κατοικημένες περιοχές, από τη Δ/νση Υγείας Ροδόπης καλούνται οι κάτοικοι να αποφεύγουν την κυκλοφορία (και των ζώων τους), αφού η πτήση του ελικοπτέρου από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται να διέλθει κοντά από κατοικίες, χωρίς πάντως και πάλι αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑΣύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι αεροψεκασμοί γίνονται:

– με ευθύνη του ανάδοχου φορέα, που είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «Ε. Χασκόπουλος, Αεροεφαρμογές Ε.Π.Ε., Π. Βαρελάς, Απολυμαντική Α.Ε.Τ.Ε.»

– με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό ULV εφαρμογής.

– με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

– Με εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ. 5002/50563/15-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΒ-5Η9).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δίδονται στα τηλέφωνα:

– 2531354141 / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.

– 2531350408 / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.