ΚΟΥΝΟΥΠΟΑεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών, διενεργούνται από σήμερα Πέμπτη 5/6 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8/6 στη Ροδόπη, και συγκεκριμένα στο φυσικό περιβάλλον και σε ακαλλιέργητες εκτάσεις στις παραλίμνιες τοποθεσίες Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και λιμνοθαλασσών Ροδόπης (ευρύτερες περιοχές Σάλπης, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Νέου Σιδηροχωρίου, Ιμέρου).

Η δράση ξεκινά στις 8 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 4 μ.μ., και μολονότι δεν λαμβάνει χώρα σε κατοικημένες περιοχές, από τη Δ/νση Υγείας Ροδόπης καλούνται οι κάτοικοι να αποφεύγουν την κυκλοφορία (και των ζώων τους), αφού η πτήση του ελικοπτέρου από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται να διέλθει κοντά από κατοικίες, χωρίς πάντως και πάλι αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι αεροψεκασμοί γίνονται:

– με ευθύνη του ανάδοχου φορέα, που είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «Ε. Χασκόπουλος, Αεροεφαρμογές Ε.Π.Ε., Π. Βαρελάς, Απολυμαντική Α.Ε.Τ.Ε.»

– με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό εξοπλισμό εφαρμογής.

– με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

– Με εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ. 5002/50563/15-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΒ-5Η9).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δίδονται στα τηλέφωνα:

– 2531354141 / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.

– 2531350408 / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.