Μετά την πορεία της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, «Τα Αδέλφια» μας περιμένουν με το πιο νόστιμο μενού της πόλης.

Το Μεγάλο Σάββατο, το παλαιότερο εστιατόριο της Κομοτηνής, θα ετοιμάσει για μας απίστευτης νοστιμιάς μαγειρίτσα, αρνάκι, κοκορέτσι και Θρακιώτικο σαρμά!

Όλα τα φαγητά παρασκευάζονται με αγνά υλικά, παρθένο ελαιόλαδο, παραδοσιακή θρακιώτικη μαγειρική τέχνη, σε σχολαστικά καθαρό περιβάλλον και χωρίς τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων.

Διανομή κατ’ οίκον με ένα τηλεφώνημα στο 25310-20201:

– Δευτέρα έως Σάββατο: Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ.

– Κυριακή (πλην του Πάσχα που το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό): Από τις 12 ως τις 4:30 το μεσημέρι.

Και για ακόμη καλύτερες τιμές, πακέτο από το εστιατόριο (Ορφέως 33).

Εστιατόριο «Τα Αδέρφια» – Το παλαιότερο εστιατόριο της Κομοτηνής προσφέρει σπιτικές γεύσεις από το 1935 και συνεχίζει…

Καλή σας όρεξη! Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!

Με ιστορία πολλών δεκαετιών

Ένα μικρό μαγαζί, γραφικό, δίπλα στο ποτάμι που τότε διέρρεε όλη την πόλη. Ο πρόσφυγας από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης έφερε μαζί τους όλες τις γευσιγνωσίες της γενέτειράς του. Γεύσεις και φαγητά από τη Θράκη και την Κωνσταντινούπολη. Το 1935 οι δύο γιοι του, Γεώργιος και Βασίλειος Κωφίδης, αναλαμβάνουν τη Διεύθυνσή του και ανοίγουν ένα καινούργιο εστιατόριο, απέναντι από το παλαιό, το οποίο και ονομάζουν “Αδέρφια”. Με το μεράκι τους και όρεξη για δουλειά, καταφέρνουν να δημιουργήσουν σε λίγα χρόνια ένα εστιατόριο με πλούσια κουζίνα και πολυπληθή πελατεία. Τις επόμενες δεκαετίες το εστιατόριο γνωρίζει δόξες. Τη νόστιμη και πλούσια κουζίνα του γεύεται πολύς κόσμος· ανάμεσά τους Βασιλείς, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, πολιτικοί, δικαστικοί, τοπικοί άρχοντες. Το 1975 το εστιατόριο αλλάζει ιδιοκτήτες. Νέοι ιδιοκτήτες είναι δύο νέοι, οι Ιωάννης Κουρτίδης και Ιωάννης Βαφειάδης οι οποίοι εργαζόταν στο εστιατόριο ως σερβιτόρος ο πρώτος και ως μάγειρας ο δεύτερος. Η παρουσία του εστιατορίου στον χώρο της εστίασης στην Κομοτηνή γίνεται μοναδική σε ποικιλία, ποιότητα και σέρβις. Η φήμη του εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με τη σπιτική κουζίνα και τα ντόπια φαγητά του. Η όψη του αλλάζει εσωτερικά και εξωτερικά. Τα επόμενα χρόνια έως και σήμερα, τα “Αδέρφια” εδραιώθηκαν και συνεχίζουν να προσφέρουν στους Κομοτηναίους και στους επισκέπτες της πόλης, γεύσεις ελληνικές, θρακιώτικες, σπιτικές, τέτοιες που μόνο η παράδοση και η πείρα του θρυλικού αυτού εστιατορίου γνωρίζουν. Από το 2004 τη Διεύθυνση του εστιατορίου έχουν αναλάβει οι Νικόλαος Κουρτίδης και Ανέστης Βαφειάδης, γιοι των τελευταίων ιδιοκτητών, και συνεχίζουν…