Με το Προεδρείο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης – από πλευράς Διεπαγγελματικής παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Μελενεκλής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Τζούμας, ο νομικός σύμβουλος των καπνοπαραγωγών κ. Ιωσήφ Καραδέδος, και μέλη του Δ.Σ.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση του Υφυπουργού για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τα καπνά εσοδείας 2016 που παρέμεναν στα χέρια των παραγωγών, απλήρωτα, και συγκεκριμένα, την πρόσφατη τελική συμφωνία των παραγωγών με τέσσερις από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις (ΚΑΒΕΞ-Νίκος Γλεούδης, Μισσιριάν, Ναξιάδης και ΣΕΚΕ), όπου απορροφάται το σύνολο της ποσότητας των καπνών. Επίσης ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον νομικό σύμβουλο των καπνοπαραγωγών για τις νομικές εξελίξεις και την πορεία της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις για το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν το σύνολο των καπνών, και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των παραγωγών.

Τα μέλη του Προεδρείου εξέφρασαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον του και τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του όλου θέματος.