Με Αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, στο κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην Κομοτηνή, παρουσία του Πρύτανη, Καθηγητή Αθανάσιου Καραμπίνη, των Αναπληρωτών Πρύτανη, των Κοσμητόρων των Σχολών και των  Προέδρων των Τμημάτων.

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%b4%cf%80%ce%b8-1Ο Επίσκοπος κατάθεσε τη συμπαράσταση και τη στήριξη της τοπικής Εκκλησίας στο έργο του πανεπιστημίου, υπογράμμισε «τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί για την κοινωνία και την προβολή της Θράκης», και απηύθυνε ευχές στον Πρύτανη και στα μέλη της Συγκλήτου για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Εκ μέρους της Συγκλήτου και της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο κ. Καραμπίνης ευχαρίστησε τον Ιεράρχη και δεσμεύτηκε ότι «παρά την κρίση το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει με συλλογική προσπάθεια όλων των μελών του να στοχεύει πάντα στην ακαδημαϊκή αριστεία και παράλληλα να  βρίσκεται κοντά στην κοινωνία της Θράκης αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της και ανταποκρινόμενο στις προσπάθειες κάλυψής τους».