Πagiasmos14_15αρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμονα, της διοίκησης, στελεχών και φίλων της ομάδας, τελέστηκε το απόγευμα, ο αγιασμός του Πανθρακικού  στο αθλητικό κέντρο μετά από δυο εβδομάδες προπονήσεων και λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία. 

Ο Μητροπολίτης στον λόγο που απεύθυνε προς την Διοίκηση της ΠΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα ευχήθηκε στους ποδοσφαιριστές υγεία καθώς είναι το πολυτιμότερο αγαθό για έναν αθλητή, φτερά στα πόδια αλλά και στο νου και να ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών, τους οποίους με την σειρά ευχήθηκε νίκες και ως μεγαλύτεροι να συμβουλεύουν τους νεότερους. Στην Διοίκηση της ομάδας ευχήθηκε δύναμη και καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανθρακικού πέρα από ότι βρίσκεται στην Super League έχει να εκπροσωπήσει και έναν ολόκληρο Νομό κάτι το οποίο το καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο.  

Σκληρή δουλειά υποσχέθηκε, σε δηλώσεις του, ο προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
« Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία εδώ και δυο εβδομάδες και με τις ευχές της Εκκλησίας ξεκινάμε το 2ο στάδιο της προετοιμασίας. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι σκληρή δουλειά, ώστε να εμφανιστούμε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».