Την παρθενική της συμμετοχή σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, πραγματοποίησε χθες βράδυ η κ. Αγγέλα Μποζατζή, η οποία ανήκει στην παράταξη του “Σπάρτακου” και αντικατέστησε τον παραιτηθέντα για προσωπικούς λόγους Δημήτρη Αμανατίδη. Τη νέα τους συνάδελφο καλωσόρισαν τα υπόλοιπα μέλη του Σώματος, όπως και η πρόεδρος Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης.

Η κ. Μποζατζή στην πρώτη της παρουσία κατέθεσε πρόταση για δημιουργία παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρίες, πρόταση η οποία χαρακτηρίστηκε ομοφώνως θετική, και πρόκειται να ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα με το τοπικό σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης.

Συγκεκριμένα η κ. Μποζατζή στην τοποθέτησή της ανέφερε:

“Με δεδομένο το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της παράταξής μας αλλά και της σύνολης κοινωνίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, επισημαίνουμε μία σημαντική έλλειψη στον Δήμο μας: την απουσία μιας παιδικής χαράς για ΑμεΑ στην Κομοτηνή. Δεν είναι μόνο τα ίδια τα παιδιά που θα βρούνε χαρά, άθληση και παιχνίδι σε έναν τέτοιο χώρο, παιδιά τα οποία σήμερα μετά το μεσημέρι κλείνονται στο σπίτι τους. Δεν είναι μόνο οι γονείς τους που θα πάρουν μια ανάσα και θα αποφορτιστούν για λίγο. Δεν είναι μόνο το δημόσιο αίσθημα που θα ικανοποιηθεί με ένα έργο για χάρη της μερίδας των συνανθρώπων μας που τους συνοδεύει μια αναπηρία. Είναι ακόμη και η δυνατότητα που θα δοθεί για πρακτική εξάσκηση επί τόπου των φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και του ΤΕΦΑΑ που ασχολούνται με την ειδική αγωγή. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους τελευταίους μήνες εγκαινιάστηκαν τέτοιες παιδικές χαρές στην Αθήνα, στη Χαλκίδα, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και αλλού. Μάλιστα, αναζητώντας κατάλληλες εκτάσεις στην πόλη, και με δεδομένη την απουσία μιας παιδικής χαράς σε Ρέμβη και βορειοανατολικότερα, διερευνήσαμε κοινόχρηστους χώρους στο τελευταίο αυτό τμήμα που προσφέρει και τη δυνατότητα για τον απαραίτητο χώρο στάθμευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι αν θελήσει η διοίκηση του Δήμου θα βρει το κατάλληλο οικόπεδο και τα λίγα χρήματα που απαιτούνται. Καλούμε λοιπόν σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής να αποφασίσει και να δρομολογήσει την κατασκευή της”.