Αγανάκτηση και αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους γονείς παιδιών τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, η συμπεριφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Παναγιώτη Κεραμάρη, απέναντί τους.

Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς επιχειρούν να τον συναντήσουν για να του θέσουν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην παράλληλη στήριξη στον νομό Ροδόπης, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές τους να καρποφορήσουν.

Μέχρι που μια συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΑΔΑΑ Βαγγέλης Λαφτσής για τα θέματα της παράλληλης στήριξης, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου, ο οποίος με καλόβουλη πρόθεση και αυτοδιάθεση, παρενέβη, επικοινώνησε με τον κ. Κεραμάρη, και ήρθε σε συνεννόηση μαζί του, προκειμένου χθες, 10/10, να τον επισκεφθούν στο γραφείο του οι γονείς-μέλη του συλλόγου ΔΑΔΑΑ.

Οι γονείς κατέφτασαν  στο ραντεβού στην ώρα τους, αναζήτησαν τον κ. Κεραμάρη, όμως εκείνος απουσίαζε, χωρίς μάλιστα κανείς από τους συνεργάτες του να γνωρίζει κάτι περισσότερο. Οι γονείς επί πολλή ώρα τον αναζήτησαν τηλεφωνικά, όμως δεν κατέστη δυνατή επικοινωνία μαζί του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αγανακτισμένοι.

Κατόπιν, και μετά από παρέλευση περίπου τριών ωρών, δέχτηκαν τηλεφώνημα από τη γραμματεία του κ. Κεραμάρη, που τους ενημέρωσε οτι απουσίασε επειδή χρειάστηκε εκτάκτως να μεταφέρει τη μητέρα του στο νοσοκομείο, και πως θα μπορούσε να τους δεχτεί κάποια άλλη μέρα.

Οι γονείς ευχήθηκαν περαστικά στη μητέρα του κ. Κεραμάρη, σημειώνοντας ωστόσο οτι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί εγκαίρως ώστε να μην προστεθεί μία ακόμα ανεπιτυχή προσπάθειά τους να συναντήσουν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ…