Αν και λίγο ετεροχρονισμένα, εντούτοις η επισήμανση του γεγονότος έχει τη σημασία του.

Τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγοι επαγγελματίες μετεωρολόγοι και πάμπολλες ιστοσελίδες με προγνώσεις καιρού έχουν κάνει την εμφάνισή τους και μας «βομβαρδίζουν» με αναρίθμητες προβλέψεις. Άλλες κινούνται σε ικανοποιητικά πεδία επαλήθευσης, άλλες διαψεύδονται παταγωδώς.

ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣΈνας δικός μας άνθρωπος, συντοπίτης, ο Αβραάμ Σαχπατζίδης, καθηγητής Πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, υποδιευθυντής του 1ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου (ΣΕΚ) Κομοτηνής, και υποψήφιος Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προέβλεψε με εντυπωσιακή ακρίβεια τα δύο κύματα χιονιά που εκδηλώθηκαν στη Θράκη και ειδικά στην Κομοτηνή προ ημερών.

Στη σελίδα στο facebook Καιρικά Νέα Θράκης, της οποίας είναι από τους πρώτους συνιδρυτές και σημερινός βασικός διαχειριστής, είχε γράψει ενόψει της…«Αριάδνης» της 11ης Ιανουαρίου: «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έρχεται κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ για Θράκη. Φαίνονται δέκα πόντοι στρωμένο χιόνι τουλάχιστον στις πόλεις».

Εν αναμονή, δε, του…«Βίκτωρος», στις 19 του μηνός, είχε σημειώσει: «Ο Βίκτωρ έρχεται…και φέρνει χιόνια στη Θράκη! Με απλά λόγια και όσο πιο κατανοητά γίνεται, και παραθέτοντας την προσωπική μου ΑΠΟΨΗ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ, πιστεύω ότι από αργά το βράδυ της Τετάρτης και ξημερώματα Πέμπτης ο ΧΙΟΝΟΤΟΠΙΑ ΠΟΛΗΣ 5F 1χιονιάς έρχεται στη Θράκη! Πυκνές χιονοπτώσεις και για ένα 12ωρο ανάλογα την περιοχή! Το μεγάλο στοίχημα είναι η χιονόστρωση λόγω των “περίεργων” θερμοκρασιών… Αυτά από μένα… Κομοτηνή, σίγουρα χιόνι! Αμφιβολίες για επαρκή χιονόστρωση».

Στο inkomotini.gr βασιστήκαμε στις προβλέψεις του κ. Σαχπατζίδη και της σελίδας Καιρικά Νέα Θράκης, τις δημοσιεύσαμε ενημερώνοντας έγκυρα τους αναγνώστες μας, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Και διπλά χαρούμενοι, γιατί ένας νέος, Θρακιώτης επιστήμονας, καταφέρνει με τη συστηματική ενασχόλησή του και την αγάπη του για το συγκεκριμένο αντικείμενο, να “βάζει τα γυαλιά” σε πολλούς…