Το σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες», στέλνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, αναφορικά με την αίτηση που έχει υποβάλλει η «Μεταλλευτική Θράκης» για αδειοδότηση 16 διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως η αρμόδια υπηρεσία προσπαθεί να παρακάμψει «νομότυπα» τη διαδικασία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπενθυμίζει και την αρνητική θέση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Εν κατακλείδι καλεί την τοπική κοινωνία σε «επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε άστοχη ενέργεια οποιουδήποτε “αρμοδίου”».

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου, παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αίτηση της Μεταλλευτικής Θράκης για αδειοδότηση 16 διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Παρακολουθούμε την προσπάθεια της αρμόδιας υπηρεσίας να παρακάμψει «νομότυπα» την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρούμε ότι για τέτοιας μείζονος σημασίας θέματα, είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καθώς επίσης σε κάθε περίπτωση για την τελική απόφαση, είναι πρέπον να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και η αρνητική θέση για το εν λόγω θέμα του οικείου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Για ακόμη μια φορά διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε αδειοδότηση των εταιριών για οποιαδήποτε καταστρεπτική δραστηριότητά τους στην περιοχή μας.   

Καλούμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε άστοχη ενέργεια οποιουδήποτε “αρμοδίου”».