Επιστολή στο υπουργείο παιδείας, με θέμα την ανεπάρκεια σχολικών υποδομών, και ζητώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος με προκατασκευασμένες αίθουσες, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αξιότιμοι αρμόδιοι του Υπουργείου.

Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι το χρόνιο πρόβλημα των κτηριακών υποδομών στα σχολεία  του νομού μας.

Η λύση της οικοδόμησης νέων σχολείων θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά αυτή φαντάζει αδύνατη, καθώς υπάρχει ΦΕΚ ίδρυσης 4ου ΓΕΛ και 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής, αλλά δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Αντίθετα, η λύση που δείχνει εφικτή σήμερα, είναι η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών.

Μάλιστα, το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής έχει κάνει αίτηση στον Δήμο Κομοτηνής για παραχώρηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών, καθώς για τις φετινές διδακτικές ανάγκες χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, η αίθουσα της Βιβλιοθήκης, το Χημείο, και δύο μικρές αίθουσες που προορίζονταν για σχεδιαστήρια, όπου παλιότερα γινόταν μάθημα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου.

Η παραπάνω λύση θα ήταν ανακουφιστική και για το 3ο Γυμνάσιο, που έχει αίθουσες στο υπόγειο, οι οποίες δεν πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές, και για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, που έχει μετατρέψει σε αποθηκευτικό χώρο το γυμναστήριό του.

Έχουμε την πεποίθηση ότι θα δείτε με κατανόηση το αίτημά μας και θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση των προαναφερθέντων προβλημάτων, γεγονός που θα αποτελέσει ζωτικό στοιχείο για τη λειτουργία των σχολείων μας και ένδειξη σεβασμού στη νεολαία και τους συναδέλφους μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης

Ο Πρόεδρος, Νεκτάριος Δαπέργολας

Η Γενική Γραμματέας, Μεταξία Σουλιώτη».