Συνελήφθη 27χρονος Μολδαβός που προωθούσε στην ενδοχώρα 16 μη νόμιμους μετανάστες

Η στάση που πραγματοποίησε ένας 27χρονος διακινητής, υπήκοος Μολδαβίας, για να αλλάξει το σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου του, είχε σαν συνέπεια να συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί εντόπισαν 16 μη νόμιμους μετανάστες σε επαρχιακή οδό, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σημείο, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, εντοπίστηκε ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ο 27χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 27χρονος, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα τους 16 μη νόμιμους μετανάστες – 12 υπηκόους Πακιστάν και 4 υπηκόους Συρίας -, τους οποίους αποβίβασε στο σημείο λόγω βλάβης ελαστικού του οχήματος.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.