Παρά το γεγονός της αποκλεισμένης από αγρότες ελληνοβουλγαρικής συνοριακής διόδου Κομοτηνής-Μακάζα, ένας από τους γνωστότερους ποδηλάτες της Βουλγαρίας, ο Emil Krastev, της ομάδας Veloclub Mamout Σόφιας, έδωσε το παρών στον πρώτο αγώνα «3 Race MTB TUVUNU Cup» που διοργάνωσε χθες Κυριακή 21/2 ο «Θράκας Ιππέας» Κομοτηνής, κερδίζοντας μάλιστα και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία OPEN 30+.

Ο Krastev άφησε το αυτοκίνητό του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ήρθε στο δάσος της Νυμφαίας όπου διεξήχθη ο αγώνας, με το ποδήλατό του. Ενθουσιασμένος από τη διαδρομή και την εμπειρία, ανέφερε ότι το περιπετειώδες ταξίδι του άξιζε τον κόπο, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία, και δήλωσε ήδη συμμετοχή σε μελλοντικούς αγώνες στην περιοχή.

«Ο Krastev είναι ένα από τους καλύτερους ποδηλάτες βουνού των Βαλκανίων, και η συμμετοχή του μας χαροποίησε ιδιαιτέρως, καθώς ο ίδιος μπορεί να γίνει “πρεσβευτής” της διοργάνωσής μας και του τόπου μας, μεταφέροντας στους συμπατριώτες του τις εντυπώσεις του και τις εικόνες από το φυσικό κάλλος της περιοχής μας», σημείωσε ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» κ. Κυριάκος Γκογκότσης.

Το «3 Race MTB TUVUNU Cup» είναι μια διοργάνωση του δραστήριου συλλόγου της Κομοτηνής «Θράκα Ιππέα», και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο θεσμό της ελληνικής αγωνιστικής ποδηλασίας, και ειδικότερα της ορεινής ποδηλασίας. Περιλαμβάνει σειρά τριών αγώνων στο πανέμορφο δάσος της Νυμφαίας Κομοτηνής – οι επόμενοι δύο θα γίνουν στις 13/3 και 10/4.