ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣΜετά από επτά χρόνια διοργάνωσης από τον σύλλογο του Σπάρτακου Ροδόπης, των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή, οι άνθρωποι του συλλόγου, “με σκοπό την προσφορά μιας νέας εμπειρίας στα βουνά της ορεινής Ροδόπης προς το δρομικό κοινό”, έκριναν πως “ήρθε ήρθε η στιγμή να αποκτήσει και η Κομοτηνή τον δικό της Ορεινό Μαραθώνιο”!

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, αποφάσισαν:

  1. Τη διεξαγωγή των 8ων Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Νυμφαίας στην Κομοτηνή τέσσερις μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα την Κυριακή 1 Απριλίου ώστε να συμπέσουν χρονικά με τις γιορτές μνήμης της Μάχης του ιστορικού Οχυρού Νυμφαίας του ’41.
  2. Την αντικατάσταση του Ορεινού Ημιμαραθωνίου από τον Ορεινό Μαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, ο οποίος θα διανύσει κι άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής, ανακαλώντας ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν και αναδεικνύοντας περαιτέρω το φυσικό της κάλλος.
  3. Το Λαϊκό Μονοπάτι (ο δεύτερος αγώνας της διοργάνωσης, απόστασης 8 χλμ), θα αλλάξει σε μια πιο βατή και εύκολη διαδρομή, μετά από αίτημα πολλών συμμετεχόντων αθλητών.
  4. Το Παιδικό Μονοπάτι θα συνεχίσει να γίνεται ως έχει.

 

Η διαδρομή του Ορεινού Μαραθωνίου Οχυρού Νυμφαίας θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία.

Στο Οχυρό Νυμφαίας, το ανατολικότερο της γραμμής οχυρών Μεταξά, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Στα ίδια μονοπάτια, δε, για χιλιάδες χρόνια βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί, και μέχρι και σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

“Μέσα από τις αλλαγές αυτές θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές που μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ και επτά χρόνια, και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες διαδρομές, νέα μονοπάτια στον πανέμορφο ορεινό όγκο γύρω από το ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Χάρτες των διαδρομών, υψομετρικά προφίλ, και περισσότερες λεπτομέρειες για τους 8ους Ορεινούς Αγώνες Οχυρού Νυμφαίας, όπως και η επίσημη προκήρυξη, θα αναρτηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα και στο Facebook της διοργάνωσης.