Μετά τη σύλληψη προ ημερών ζεύγους Ρομά στην Κομοτηνή για παραμέληση και έκθεση του ανήλικου παιδιού του, ακολούθησαν διαδικασίες περίθαλψης και προστασίας του παιδιού με την ενεργοποίηση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνας Μελισσάρη.

Όμως η κ. Μελισσάρη μέσω τοπικών εφημερίδων εξέφρασε τη διαπίστωσή της ότι “η συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε τέτοιες ιδιάζουσες περιπτώσεις, πάσχει” και έθεσε την αναγκαιότητα για “μεγαλύτερη ευαισθησία και ευελιξία από τους ανθρώπους του νοσοκομείου, όταν πρόκειται για ιδιάζουσες περιπτώσεις στις οποίες τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα “εξέφρασε το παράπονό της γιατί υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τα οποία δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία της εισαγγελίας, σε θέματα τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα”.

Κατόπιν τούτων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, θεωρεί υποχρέωσή του να διευκρινίσει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης τα κάτωθι:

  • Το νοσοκομείο μας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει και φροντίσει παιδιά και βρέφη που βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δεν είναι δομή παιδικής προστασίας αλλά δευτεροβάθμια δομή παροχής δημόσιας Υγείας.
  • Το προσωπικό, ευαισθητοποιημένο και πρόθυμο, ανταποκρίνεται παρ’ όλες τις ελλείψεις του, αν και δεν είναι εξειδικευμένο, σε φύλαξη επί 24ώρου βάσεως τέτοιων περιστατικών.
  • Ωστόσο στα δημόσια νοσοκομεία δεν ενδείκνυται η φιλοξενία υγιών παιδιών, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος λοιμώξεων, ενώ συγχρόνως παρατηρείται και η δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται.
  • Επιπρόσθετα, το προσωπικό του νοσοκομείου, επιφορτίζεται και με τη μεταφορά των απροστάτευτων αυτών παιδιών σε προνοιακά ιδρύματα.
  • Έχουμε έμπρακτα λοιπόν επιδείξει την κοινωνική και εργασιακή μας ευαισθησία εμείς οι εργαζόμενοι του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των δημοσίων φορέων για το κοινωνικό όφελος.
  • Τυχόν μικροπροβλήματα επικοινωνίας και αντιδράσεις, δεν θωρούμε ότι είναι ικανά να αμαυρώσουν τη συνολική εικόνα προσφοράς και ευαισθητοποίησης ενός χώρου που καθημερινά συναναστρέφεται τον ανθρώπινο πόνο και προσπαθεί  παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες.
  • Για τη φιλοξενία των απροστάτευτων παιδιών λειτουργούν σε όλη τη χώρα δημόσιες δομές παιδικής προστασίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα παραρτήματα Παιδιού Καβάλας και Δράμας.
  • Επειδή λοιπόν στην περιοχή μας παρατηρείται αυξημένος όγκος ανάλογων περιστατικών λόγω της ιδιομορφίας και της πολυπολιτισμικότητας, ιδανικά θα έπρεπε να λειτουργεί και ένα παράρτημα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή.
  • Καλούμε λοιπόν τους ιθύνοντες να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή”.