Τρίτη φορά σε ένα χρόνο που αυτοκίνητα, μετά από σύγκρουση, κατέληξαν στην πρόσοψη του Κέντρου Στήριξης

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν και σήμερα οι περίοικοι στη διασταύρωση των οδών Σκεπαστού και Βοσπόρου, στην περιοχή του ΔΑΚ. Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν γίνει μάρτυρες μικροατυχημάτων, αλλά και σοβαρότερων συμβάντων, είναι πλέον αναρίθμητες. Το σενάριο είναι σχεδόν πάντοτε το ίδιο: αυτοκίνητο που κινείται επί της Βοσπόρου παραβιάζει το STOP και συγκρούεται με όχημα που έχει προτεραιότητα, κινούμενο επί της οδού Σκεπαστού.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σημείου είναι ότι γειτνιάζει με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο καθημερινά φιλοξενεί δράσεις και συγκεντρώσεις με μικρά παιδιά. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, καταγράφηκαν τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν σε ατυχήματα στη συγκεκριμένη διασταύρωση, προσέκρουσαν στη συνέχεια στην πρόσοψη του ισόγειου χώρου του Κέντρου Στήριξης. Αποτελεί ευτύχημα ότι στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν υπήρχαν παιδιά ή ενήλικες στην είσοδο του Κέντρου, καθώς και ότι η σφοδρότητα των συγκρούσεων δεν ήταν τέτοια που τα αυτοκίνητα να καταλήξουν στο εσωτερικό του, με ολέθριες συνέπειες. Τίποτα όμως δεν διασφαλίζει τη μη επανάληψη τέτοιων συμβάντων, και αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να ληφθούν, άμεσα, μέτρα αποτροπής των ατυχημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι πριν από τη διασταύρωση, επί της οδού Βοσπόρου, υπάρχει ήδη μια μεγάλη πινακίδα STOP που προειδοποιεί τους οδηγούς. Επίσης, η ορατότητα που έχουν οι οδηγοί προς την οδό Σκεπαστού είναι, κατά κανόνα, καλή. Τούτο συνηγορεί στο συμπέρασμα ότι τα ατυχήματα, ως επί το πλείστον, οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και ειδικότερα στην απροσεξία των οδηγών.

Όπως και να ‘χει,όμως, Δήμος και Τροχαία θα πρέπει να εξετάσουν τα περιθώρια ενίσχυσης της σήμανσης στο συγκεκριμένο σημείο ή την εφαρμογή κάποιας κυκλοφοριακής ρύθμισης, που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις οδηγών και πεζών. Και προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να υποβληθούν αντίστοιχα αιτήματα το επόμενο διάστημα από τους περιοίκους.