Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο ιδρυτής της εταιρείας «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» και για πολλά χρόνια πρόεδρός της, Ηλίας Κουρούδης.

Ο Ηλίας Κουρούδης γεννήθηκε το 1929 στο Σουφλί Έβρου και αργότερα, σε νεανική ηλικία, μετακόμισε οικογενειακά στην Ορεστιάδα. Το 1955 ήρθε και εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του Χρυσούλα στην Κομοτηνή, όπου δημιούργησε και λειτούργησε σπορελαιουργείο. Το 1972 ίδρυσε τα «Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε.», το πρώτο εκκοκκιστήριο στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Ο Ηλίας Κουρούδης διακρινόταν για την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό του ένστικτο. Τα «Θρακικά Εκκοκιστήρια» επί των ημερών του έγιναν ένα από τα πρώτα εκκοκκιστήρια στην Ελλάδα και μια από τις υγιέστερες επιχειρήσεις στην Θράκη. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η βαμβακοκαλλιέργεια να γίνει η βασική καλλιέργεια της περιοχής.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη, 28 Αυγούστου και ώρα 1 το μεσημέρι, στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε τα εκκοκκιστήρια και το ΚΤΕΟ να παραμείνουν κλειστά τη συγκεκριμένη ημέρα και να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία. Επίσης, αποφάσισε να καταθέσει δωρεά εις μνήμην του στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», καθώς επίσης να παρέχει ετήσια υποτροφία «Ηλίας Κουρούδης» σε παιδί αγροτικής οικογένειας που θα εισάγεται σε Γεωπονική σχολή.