Συνελήφθησαν στο νομό Καβάλας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, επτά άτομα, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί, ηλικίας 41, 31 (άντρες), 34, 25 και 25 ετών (γυναίκες), και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση, μεταφορά, αγορά και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το τέλος Οκτωβρίου του 2016, ο 29χρονος προμηθευόταν ναρκωτικά από μέλη κυκλώματος στην Αθήνα, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια συνεργών του και με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς τα μετέφερε στην Καβάλα όπου τα διακινούσε σε χρήστες της περιοχής μαζί με τον 41χρονο.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στην Καβάλα, οι τέσσερις (οι ηλικίας 29, 31, 25 και 25 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν να αποβιβάζονται από υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ και να κατέχουν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 2.603,2 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους τρεις δράστες, τους οποίους εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3,5 γραμμαρίων. Στις οικίες τους καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 19,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, τέσσερα εισιτήρια τρένου και υπεραστικού λεωφορείου, και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε επίσης και το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.