Δύο αλλοδαποί ηλικίας 52 και 48 ετών, και ένας 49χρονος ημεδαπός, συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Ορεστιάδα από αστυνομικούς της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ορεστιάδας, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν ακόμη 47χρονο ημεδαπό, συνεργό των συλληφθέντων, ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.

1 42Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις άνδρες να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, με τα οποία μετέφεραν ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πακέτων τσιγάρων, τα οποία όπως προέκυψε είχαν εισάγει παράνομα από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν:

  • Στο όχημα που επέβαιναν ο 49χρονος και ο 48χρονος:

-185 πλαστικές φιάλες που περιείχαν φυτοπροστατευτικό προϊόν το οποίο δεν είχε την απαιτούμενη έγκριση-πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής.

-150 πακέτα τσιγάρων για τα οποία  δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

  • Στο όχημα που οδηγούσε ο 52χρονος:

-114 πλαστικές φιάλες και 20 πλαστικά δοχεία που περιείχαν φυτοπροστατευτικό προϊόν το οποίο δεν είχε την απαιτούμενη έγκριση-πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πακέτων τσιγάρων, καθώς επίσης τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.