Έτοιμος ο Κομοτηναίος καρατέκα «SERK» για το 7ο Διεθνές Open Ζίου Ζίτσου της Αθήνας

Με προπονητή τον Πάρη Μαρινέλη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι αήττητος στη βόρεια Ελλάδα, με υψηλές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, και μέλος της Εθνικής Ελλάδος!

serk-2Έτοιμος για το International Ju Jitsu Open της Αθήνας που για έβδομη χρονιά θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Παλαιστήριο Άνω Λιοσίων, με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών από την Ελλάδα και των εξωτερικό, είναι ο 19χρονος Κομοτηναίος καρατέκα Οσμάν Σερχάν ή αλλιώς όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και οι συναθλητές του SERK(Strong, Expert, Rare, Karateka), ο οποίος προπονείται στην ακαδημία Budo Academy Fighters του Συλλόγου Ζίου Ζίτσου & Καράτε «Πανθρακικός», με προπονητή τον Πάρη Μαρινέλη.

Η Κομοτηνή στους συγκεκριμένους αγώνες θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά, και ο SERK δηλώνοντας υπερήφανος για το γεγονός αυτό, μας λέει: «Ευχαριστώ τους συναθλητές μου και όλους όσους με έχουν βοηθήσει στην προετοιμασία, την οικογένεια μου που είναι η αιτία όλων των επιτυχιών μου, τον προπονητή μου Πάρη Μαρινέλη γιατί χωρίς τη βοήθειά του δεν θα ήταν τόσο εύκολο να κατορθώσω της αμέτρητες επιτυχίες, και τον χορηγό μου “Samurai Security Hellas” που με στηρίζει πλέον σε κάθε μου κίνηση καλύπτοντας όλα τα έξοδά μου!».

serk-3Ο Οσμάν Σερχάν θα αγωνιστεί στην κατηγορία Ανδρών 18+ ετών 62 kg, παρότι η κανονική του κατηγορία είναι οι Έφηβοι -21 ετών. Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος: «Θα προκληθώ να παίξω στους άνδρες όπου δεν υπάρχει όριο ηλικίας, κάτι που δείχνει τη δυσκολία που έχω να αντιμετωπίσω, αφού στις δυσκολίες φαίνονται οι πρωταθλητές!».

Για να λάβει μέρος στους αγώνες με την καλύτερη δυνατή φόρμα, προπονούνταν για τέσσερις ώρες καθημερινά και χρειάστηκε να χάσει τέσσερα κιλά, διαμορφώνοντας φυσικά αναλόγως την καθημερινότητά του: «Αυτό δείχνει τις δυσκολίες και τις θυσίες που πρέπει να κάνει ένας αθλητής για να φτάσει στους στόχους του. Στην προπόνηση προσπαθώ κάθε φορά να ξεπερνάω τα όρια μου. Στην προπόνηση βλέπω μόνο τον στόχο μου και τίποτε άλλο, εκεί κάνω το focus. Μετά ξεκούραση, ξανά προγραμματισμένο μεσημεριανό, ξανά προπόνηση από την αρχή. Πρωταθλητισμός σημαίνει συγκέντρωση, πρόγραμμα , αυστηρότητα, πίεση (ψυχολογική και σωματική), ένταση, χαρά, στενοχώρια, αναγνώριση. Γιατί ναι, αν όλα αυτά πάνε καλά, γίνεσαι νικητής, και του εαυτού σου και του αντιπάλου σου, και μετά ακολουθεί η δόξα!». Όπως εξάλλου προσθέτει: «Ο πρωταθλητισμός είναι μια μεγάλη υπόθεση για μένα αφού απαιτείται να στερείσαι πολλά πράγματα από τη καθημερινότητα σου. Παράλληλα όμως σου διδάσκει πολλά ηθικά στοιχεία και αξίες της ζωής. Σε κάνει σωστό και συγκροτημένο άτομο».

Το εν λόγω τουρνουά θα είναι ένα καλό τεστ για τον SERK ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος που στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2017, από όπου θα επιλεγούν τα μέλη της εθνικής ομάδας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις