ΣΥΝΤΑΞ– Έλλειμμα 413 εκατ. € στο ΕΤΕΑΜ (μέχρι 31-7-2014).

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το ΕΤΕΑΜ έχει σήμερα έλλειμμα 413 εκατ. € (μέχρι 31-7-2014), παρά την οριζόντια μείωση ύψους 5,2% που υπέστησαν όλες οι επικουρικές από 1-7-2014.

«Είχαμε προειδοποιήσει τη μνημονιακή κυβέρνηση ότι η πολιτική της οδηγεί συνειδητά σε κραχ τα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε κίνδυνο το μέλλον των επικουρικών συντάξεων. Είχαμε χαρακτηρίσει την πολιτική της ως “έγκλημα εκ προμελέτης” κατά του μόχθου εκατομμυρίων Ελλήνων συνταξιούχων», τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, και συμπληρώνει: «Τα Ταμεία λόγω της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής είχαν σωρευτικά απώλειες πάνω από 60 δισ. €. Τώρα οδηγούνται μεθοδευμένα σε κραχ, οι συντάξεις κινδυνεύουν, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε απόλυτη ένδεια, οι νέοι μας σχεδιασμένα τίθενται εκτός συστήματος σύνταξης-περίθαλψης».

Απευθυνόμενος δε, σε κυβέρνηση και τρόικα, προειδοποιεί:

– να μην τολμήσουν άλλη περικοπή στις επικουρικές συντάξεις εντός του 2014, όπως έντονα ακούγεται τον τελευταίο καιρό.

– να αναπληρώσουν άμεσα τις απώλειες που υπέστησαν τα Ταμεία από τις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές (ανεργία, μείωση μισθών, PSI, κατάργηση εισφορών, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μείωση κρατικής επιχορήγησης, κατάργηση κοινωνικών πόρων υπέρ επικούρησης).

– να μην παγώσει η έκδοση επικουρικών συντάξεων μέχρι του τέλους του 2014, όπως φημολογείται, προκειμένου να συγκρατηθεί στα σημερινά επίπεδα το έλλειμμα του ΕΤΕΑΜ.

Τέλος, καλεί συνταξιούχους και ασφαλισμένους «να μην παρασύρονται από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ότι δήθεν η κατάσταση στα Ταμεία είναι καλή και ελεγχόμενη».