Μετά από ζυμώσεις μηνών και συνολική προσπάθεια της οργανωτικής του ομάδας, το TEDx Komotini είναι πραγματικότητα.

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πριν από 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology – Entertainment – Design, αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους.

Το TEDx Komotini  είναι μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, επαγγελματικών και εκπαιδευτικών προσανατολισμών, με έναν κοινό παρονομαστή: την ανάγκη για πραγματική συμβολή στη διάδοση των ιδεών  του TED, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Εκπαίδευσης, της Επιχειρηματικότητας, του Αθλητισμού, των Τεχνών και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Μετά την ευρεία διάδοσή του σε πόλεις ανά την Ελλάδα, το TEDx έρχεται και στην πόλη της Κομοτηνής και ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει την κοινή προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας και της αξίας της πρόσβασης στη γνώση, στην πληροφόρηση και στην καινοτομία, μέσα από μια πολυθεματική εκδήλωση.

Η οργανωτική ομάδα του TEDx Komotini αποτελείται από τους: Γιώργο Κεφαλίδη, Γιώργο Μήλιογλου, Εμμανουέλα Κουρούδη, Σταύρο Φανφάνη, Μιχάλη Ραγκούση, Νάσο Τσούκα, Δημήτρη Βαχαρίδη, Μάνο Καρυστινό, Ορέστη Λάζο, Μαρία Κουτσογιάννη, Αγησίλαο Τσαραμπουλίδη, Χρήστο Δερβεντλή, Δημήτρη Τέλλη, Βασω Χατζητσαούση και Βασιλική Γεωργίου. Όπως σημειώνουν, «στο TEDx Komotini ονειρευόμαστε μια πόλη ανοιχτή που αγκαλιάζει τις προοδευτικές και καινοτόμες ιδέες, αποδέχεται τη διαφορετικότητα και την έννοια της αλλαγής, προωθεί το πνεύμα της συλλογικότητας, αναπτύσσει την κριτική σκέψη και τον προβληματισμό, παρακινεί την κοινωνία προς την εθελοντική δράση, και ευαισθητοποιείται και κινητοποιείται γύρω από τα σύγχρονα  κοινωνικά και μη ζητήματα».

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση για την ημερομηνία του πρώτου event που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κομοτηνής, πληροφορίες για εισιτήρια, ομιλητές, αλλά για όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.