Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώσει το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη.

Μια διοργάνωση που έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτεχνικούς-πολιτισμικούς θεσμούς της Θράκης και της Ελλάδας, με διεθνή μάλιστα αναγνωρισιμότητα.

Και φέτος, το παρών θα δώσουν διεθνούς εμβέλειας σολίστες, θα διεξαχθούν υψηλότατου επιπέδου σεμινάρια, ενώ η αρτιότητα και ποιότητα των συμμετεχόντων αναμένεται να χαρακτηρίσουν και το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.

Μάλιστα, σε αυτό το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή 11-14 Απριλίου, θα δώσει μεγάλη συναυλία και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης!

“Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης-Κομοτηνής, χάρη στον κόσμο που το έχει αγκαλιάσει, χάρη στη δουλειά του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Σβυντρίδη, χάρη στην πολύτιμη σύμπραξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και του προέδρου του Στέλιου Γκόλγκαρη, χάρη σε όλους όσους έχουν λάβει μέρος από το 2014 και το ανέδειξαν με τη συμμετοχή τους, συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής και αποδεικνύει πως η Κομοτηνή μπορεί να πρωταγωνιστεί και το πράττει”, σημειώνει η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσσα Λιβεριάδου, απευθύνοντας πρόκληση σε όλους τους Κομοτηναίους για τη μεγάλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στις 13/4.