Το τριήμερο 5-7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο / Μέγαρο Μουσικής, το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, από τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κομοτηναίου σολίστ – συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη.

12696172_222363334775049_54090812_nΤο γεγονός της τρίτης συνεχόμενης διοργάνωσής του, προσδίδει πλέον στο Φεστιβάλ χαρακτηριστικά καθιέρωσής του ως μείζονος πολιτισμικού θεσμού με πανελλήνια απήχηση.

Και φέτος το παρών πρόκειται να δώσει η ελίτ του κιθαριστικού κόσμου της Ελλάδος, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες, και την ευκαιρία στο κοινό της Θράκης να απολαύσει δια ζώσης ακούσματα υψηλότατου επιπέδου που μαγεύουν και καθηλώνουν.

Συνολικά οι προσκεκλημένοι κιθαριστές ανέρχονται σε 26, με επίσημο προσκεκλημένο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Βαγγέλη Μπουντούνη.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και μεγάλη συναυλία Κιθαριστών και της Ορχήστρας Φίλων Μουσικής Θράκης, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Βενετικίδη, και με σολίστ τους βιρτουόζους «ταχυδακτυλουργούς» κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη και Μιχάλη Σουρβίνο, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στις 6/5 και ώρα 9 μ.μ.