Συνεχίζοντας το πρώτο βήμα που έγινε πέρυσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου Ροδόπης διοργανώνει φέτος τη 2η Γιορτή Τσίπουρου, καθιερώνοντας το γεγονός.

Η τέχνη, η αγάπη για το τσίπουρο, το αμπέλι και η ικανότητα των Ιασμιωτών να δημιουργούν το διαφορετικό μέσα από το συνηθισμένο, ταξίδευσαν το τσίπουρο του Ιάσμου διαμέσου των αιώνων μέχρι σήμερα.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, καθώς και η στήριξη των τοπικών παραγωγών, η προβολή τους, και η καθιέρωση του τσίπουρου Ιάσμου ως τοπικού προϊόντος, προσθέτοντας έτσι στην αναγνωρισιμότητά του, την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Έτσι στις 3 και 4 Νοεμβρίου, ο Ίασμος «βάζει τα καλά του» και μας περιμένει να γευτούμε το αρωματικό και μοναδικά ιδιότυπο και αναγνωρίσιμο τσίπουρο Ιάσμου, παρέα με ντόπιους μεζέδες και συνταγές.

Πρόκειται για μια θεματική εκδήλωση αφιερωμένη στην ανάδειξη της διαδικασίας της διπλής απόσταξης τσίπουρου η οποία είναι μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου, καθώς η παραγωγή τσίπουρου στα παραδοσιακά ντόπια καζάνια θεωρείται από όλους τους Ιασμιώτες ιεροτελεστία.

Μείνετε συντονισμένοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου Νομού Ροδόπης.