ΣΥΝΜε τη συναίνεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλαλητήριο κατά των αντιεργατικών και αντιασφαλιστικών κυβερνητικών μέτρων διοργανώνεται στις 19 Ιουνίου από το ΠΑΜΕ, το οποίο στο μήνυμα – κάλεσμά του, αναφέρει:

«Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση και τις συντάξεις.

Όχι στο νέο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να βάλουμε εμπόδια στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.

Η Ασφάλιση και οι συντάξεις είναι πρόβλημα που μας αφορά όλους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, συνδέεται με ένα σύνολο δικαιωμάτων που απορρέουν από την Ασφάλιση, όπως η Υγεία, η προστασία από ατυχήματα και η διαβίωση που χτυπιέται βάναυσα.

Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχτισαν ένα ολόκληρο πλέγμα αντι-ασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων, με το πρόσχημα των ελλειμμάτων. Για να «σώσουν», όπως λένε, τα ασφαλιστικά ταμεία… Αφού πρώτα τα έχουν καταληστεύσει με το τζογάρισμα των αποθεματικών και το κούρεμα, προχωράνε βήμα-βήμα στην πλήρη κατάργηση των επικουρικών.

Με στόχο συνολικά, όχι σύνταξη αλλά επίδομα ελεημοσύνης 350 ευρώ.

Αυτή είναι η προοπτική που προωθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου των μονοπωλίων.

Με αυτήν την πολιτική είναι ευθυγραμμισμένη η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού δίνει καθημερινά όρκους πίστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις αντιπολιτευτικές κορόνες.

Το Υπουργείο Εργασίας με ψέματα προσπαθεί να εξαπατήσει εργαζόμενους και συνταξιούχους ότι δεν θα πάρει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ η αλήθεια είναι ότι υλοποιεί τα ψηφισμένα μέτρα και προετοιμάζει νέα.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ξεθεμελιώματος της κοινωνικής ασφάλισης που προωθείται μήνα τον μήνα, κανένας εργαζόμενος και συνταξιούχος δεν πρέπει να συναινέσει».