Ανανεώθηκαν για ακόμη δύο χρόνια οι μισθώσεις 68 bungalows

Με φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, που θα προκηρυχτεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα εκμισθωθούν τα 8 bungalows της Ακτής Φαναρίου τα οποία αυτή την περίοδο παραμένουν κενά.

Υπενθυμίζεται ότι προ διετίας εκμισθώθηκαν, για 2+2 χρόνια, 74 bungalows. Μέχρι την εκπνοή του 2017, που συνέπεσε με την εκπνοή της πρώτης διετίας, την ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης ζήτησαν από τον Δήμο Κομοτηνής οι 68 από τους 74 μισθωτές. Αντίθετα, τρεις μισθωτές δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας ανανέωσης, ενώ άλλοι τρεις δεν υπέβαλαν καν σχετική δήλωση, παρότι ειδοποιήθηκαν πολλές φορές από την αρμόδια υπηρεσία.

Αυτά λοιπόν τα 6 διαμερίσματα, καθώς και δύο ακόμη που είχαν παραμείνει κενά από την προηγούμενη διαδικασία εκμίσθωσης, θα γίνει προσπάθεια να βρουν μισθωτές μέσω της επικείμενης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα bungalows με αριθμούς 3, 4, 7, 9, 20, 32, 34 και 73.

Την εκ νέου μίσθωσή τους μέχρι τις 31/12/2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, το οποίο ταυτόχρονα επικύρωσε την ανανέωση της μίσθωσης για τους 68 που εκδήλωσαν το σχετικό ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι οι 68, όπως προέκυψε από  τον έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο. Συγκεκριμένα, οι 62 εξ αυτών έχουν καταβάλει στο ταμείο του Δήμου όλες τις σχετικές με το μίσθιο οφειλές, ενώ οι υπόλοιποι 6, αν και οφείλουν μισθώματα του 2017 ή παρελθόντων ετών, έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους κάνοντας χρήσης της ευνοϊκής ρύθμισης του Ν. 4483/2017.