Σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη προχώρησε η εκπομπή “Δίκη” το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης κλήθηκε να δώσει ένορκη κατάθεση στον εισαγγελέα για την υπόθεση πιθανής χειραγώγησης του αγώνα του πρώτου γύρου Ολυμπιακού – Πανθρακικού, στον οποίο είχε κάτσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Κομοτηνής που είχε ηττηθεί με το βαρύ 5-1.

Παρά το βαρύ σκορ, ο Πασχαλάκης κατά γενική ομολογία είχε καλή απόδοση και είχε αποσοβήσει περισσότερα τέρματα. Το γεγονός ότι κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως και όχι ανωμοτί, σημαίνει καταρχήν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν κλήθηκε ως ύποπτος αλλά ως μάρτυρας για την υπόθεση.

Αναλυτικά η εκπομπή έβγαλε κάρτες με την φωτογραφία του παίκτη όπου αποκάλυψε:

“Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της εισαγγελίας Αθηνών για τον αγώνα Ολυμπιακού – Πανθρακικού (5-1), ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για στοιχηματική χειραγώγηση από την ΟΥΕΦΑ. Κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος παρότι δέχθηκε πέντε γκολ, είχε πολύ καλή απόδοση. Η εισαγγελία ερευνά για ποιον λόγο ο Πασχαλάκης μετά τον αγώνα Ολυμπιακού – Πανθρακικού δεν χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα ματς της ομάδας του”.

Όπως είπε ο Κυριάκος Θωμαΐδης, είναι η πρώτη φορά που καλείται από την εισαγγελία ένας ποδοσφαιριστής που παίζει καλά – αλλά καλείται από τον εισαγγελέα καθώς η μαρτυρία του κρίνεται προφανώς σημαντική για την υπόθεση που είναι προφανές ότι απασχολεί τις δικαστικές αρχές παρά την πρόσφατη αθώωση του Πανθρακικού από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Άλλωστε η αθώωση είχε να κάνει, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, με το γεγονός ότι για να κριθεί ένοχη μια ομάδα πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, η έκθεση της ΟΥΕΦΑ μέσω της SportsRadar αλλά και ο αντίστοιχος φάκελος που εστάλη από την Federbet, κατονομάζει δύο ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού ως πιθανώς υπεύθυνους για την χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, η νέα αυτή αποκάλυψη, εφόσον βέβαια ευσταθεί, δείχνει ότι η δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνά της αναφορικά με την υπόθεση.

Πηγή: thrakisports

Επιμέλεια: inkomotini