– Χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και παρά την έλλειψη προσωπικού.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Δημήτρης Καρασταύρου, αναφέρει:

«Η τοπική κοινωνία γνωρίζει το μεγάλο εύρος των επεμβάσεων που πραγματοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής σε πάνω από 20 οικισμούς και σε μεγάλο τμήμα της πόλης Κομοτηνής, για να αναβαθμίσει τα δίκτυα Ύδρευσης-Αποχέτευσης και να βελτιστοποιήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίας της.

Η αναστάτωση και η όχληση που δημιουργούνται στους πολίτες κατά τη διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι αναμενόμενη, γι’ αυτό και κατ’ επανάληψη ζητήσαμε την κατανόηση των συμπολιτών μας.

Τα πρόσφατα φαινόμενα έντονης κακοκαιρίας επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση, κυρίως στους οικισμούς του Ροδίτη και του Κοσμίου, όπου τα έργα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής με το διαθέσιμο προσωπικό της καθώς και τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν προς τους εργολάβους – κατασκευαστές των έργων, παρενέβη άμεσα προσπαθώντας να εξομαλύνει την κατάσταση.

Τα έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και είναι απόφαση της Διοίκησης να παραληφθούν, αφού ολοκληρωθεί και αποκατασταθεί το σύνολο των εργασιών με την ποιότητα που επιβάλλεται.

Επισημαίνουμε ότι ενώ εγκαίρως αιτηθήκαμε την πρόσληψη έκτακτου εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών καταστάσεων, λόγω της γενικότερης πολιτικής συγκυρίας – προκήρυξη εκλογών – απορρίφθηκαν τα σχετικά αιτήματα τα οποία και θα επανυποβάλλουμε.

Για άλλη μια φορά ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας και δηλώνουμε ότι οι προσπάθειες μας συντείνουν στην άμεση και ποιοτική ολοκλήρωση των υποδομών που κατασκευάζονται.

Εμείς στη Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής ζήσαμε όλα τα στάδια της κατασκευής των έργων από την ωρίμανση τους, την έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση αυτών.

Μαζί λοιπόν, Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και πολίτες, ο καθένας από τη μεριά του πρέπει να επιβαρυνθούμε  το τίμημα της μετάβασης από τον αμίαντο σε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αυτό που θα μείνει όμως είναι η οριστική αναβάθμιση αυτών των υποδομών σε πάνω από 20 οικισμούς και μεγάλο τμήμα της πόλης.

Μακάρι να είχαν γίνει νωρίτερα ώστε και εμείς να είχαμε να κάνουμε λιγότερα.

Εμείς, με τις όποιες δυσκολίες, αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε μέχρι να καλύψουμε το 100% του Καλλικρατικού Δήμου Κομοτηνής με νέες υποδομές, τώρα που μπορούμε, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά καθόλου οι συμπολίτες μας.

Σας ευχαριστώ όλους για την κατανόηση σας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΣΤΑΥΡΟΥ