Τη δυσαρέσκειά του προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τον αποκλεισμό της Θράκης από την πορεία της Λαμπαδηδρομίας για τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018”, εκφράζει με επιστολή διαμαρτυρίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Συγκεκριμένα, η επιστολή που εστάλη αναφέρει τα εξής:

Αναμφίβολα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε διεθνές επίπεδο και έχει καταστήσει σαφές στα πέρατα της Οικουμένης ότι όλο αυτό το μεγαλείο που διέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αφετηρία τη Χώρα μας.

Πέραν των ανωτέρω όμως, ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να εξαιρέσετε την ακριτική μας Θράκη από την πορεία της λαμπαδηδρομίας.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος έμεινε εκτός χάρτη πορείας.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον προβληματισμό και την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας για αυτό το γεγονός.

Ειδικά ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η Ροδόπη έχει πρωτεύουσα την Κομοτηνή, και η Κομοτηνή είναι η έδρα της διοικητικής μας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μιας Περιφέρειας με πολλές ιδιαιτερότητες.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Θράκη, και ειδικότερα η Ροδόπη, ενσαρκώνουν την πιο σημαντική Αρχή του Ολυμπιακού Ιδεώδους, αυτή της Ειρήνης – «Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ’ όλους τους λαούς της Γης και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα».

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Ευχόμαστε εν τέλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος, ο Φωσφόρος Βασιλεύς, και οι  ακτίνες του θεού του ήλιου Απόλλωνα που άναψαν την ιερή δάδα να φιλοξενηθούν και από την πόλη μας”.