Τους επαγγελματίες… παντός καιρού, που φέρνουν στην πόρτα μας ό,τι έχουμε ανάγκη

Διανομέας ή «ντελιβεράς» ή «πακετάς»… Ο άνθρωπος που θα είναι πάντοτε στην πόρτα σου- βρέξει ή χιονίσει- για να σου παραδώσει ό,τι έχεις άμεσα ανάγκη, από φαγητό ή καφέ όταν μιλάμε για εργαζόμενο στην καφεστίαση, μέχρι έγγραφα, αντικείμενα κ.λπ. όταν μιλάμε για currier.

Ασκεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον επικίνδυνα επαγγέλματα, καθότι για πολλές ώρες καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους και διανύει μεγάλες αποστάσεις, πάνω στις δύο ρόδες ενός δίκυκλου. Ασκεί δε ταυτόχρονα ένα από τα πλέον δύσκολα επαγγέλματα, δεδομένου ότι ανήκει στην κατηγορία των εργαζομένων που περισσότερο εκτεθειμένοι στα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα τελευταία τα γνωρίζουν καλά όσοι εργάστηκαν ή εργάζονται ως «πακετάδες» στην Κομοτηνή. Οι βροχές, το κρύο, η παγωνιά και ενίοτε το χιόνι αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο.

Εξοπλίζονται όμως με τον κατάλληλο ρουχισμό, εφοδιάζονται με υπομονή και κουράγιο και βάζουν τα δυνατά τους ώστε να είναι όσο πιο γρήγοροι και συνεπείς, ανεξαρτήτως των δυσμενών συνθηκών που έχουν να αντιμετωπίσουν. Αυτό ακριβώς έκαναν και την τελευταία εβδομάδα οι «πακετάδες» της Κομοτηνής!

Όχι μόνο όσοι εργάστηκαν σήμερα με την πυκνή χιονόπτωση και τους γλιστερούς δρόμους, αλλά κι εκείνοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συνθήκες παγετού, τους ισχυρούς βοριάδες και τις υπό το μηδέν θερμοκρασίες τις προηγούμενες μέρες.

Αξίζουν λοιπόν ετούτη τη σύντομη μνημόνευση και ένα γενναιόδωρο «respect», καθώς επίσης την κατανόησή μας, ως πελάτες, για τυχόν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση και την αυξημένη προσοχή μας, ως οδηγοί, στις περιπτώσεις που μοιραζόμαστε τους ίδιους δρόμους.