Διάχυτη χαρά και συγκίνηση επικρατούσε το πρωί της Πέμπτης, στην τελετή αγιασμού του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας «αξίΖΩ» του Συλλόγου Μέριμνας ΑμΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Όπως διαβάσατε στο inkomotini.news, πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα ενός ονείρου δεκαετιών που είχαν οι άνθρωποι του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ νοητικής υστέρησης.

«Νομίζω ότι είναι κάτι μοναδικό αυτό που συμβαίνει σήμερα», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, για να προσθέσει: «Όλοι μας, και εγώ προσωπικά και το διοικητικό συμβούλιο αλλά και τα παιδιά, έχουμε μια χαρά που την περιμέναμε 35 χρόνια. Βλέπουμε ότι ξεκινάμε σιγά-σιγά και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα». Η κ. Λιβεριάδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν βοηθήσει τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Παρακολουθήστε το ακόλουθο βίντεο με δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι»:

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας υποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα τα πρώτα 21 παιδιά, τα οποία απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες για 8 ώρες καθημερινά. Η δομή έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως 28 άτομα ανά βάρδια, ενώ τις υπηρεσίες τους σε αυτήν προσφέρουν εργαζόμενοι, καθώς και φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Μάλιστα, σχετικό ενδιαφέρον, όπως μας πληροφόρησε ο ταμίας του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» και Διοικητικός Διευθυντής της Μονάδας, κ. Ηλίας Ποιμενίδης, έχουν εκδηλώσει δύο ακόμα ΑΕΙ, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Μακεδονίας.

Επόμενος στόχος των ανθρώπων των «Αγίων Θεοδώρων» είναι η επέκταση του Κέντρου Διημέρευσης– Ημερήσιας Φροντίδας και η ανέγερση της πρώτης από τις 6 στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Ο κ. Ποιμενίδης προσδιόρισε χρονικά την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου στα 1,5 με 2 έτη από σήμερα.

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων του Διοικητικού Διευθυντή του Κέντρου Διημέρευσης– Ημερήσιας Φροντίδας: