Εκδήλωση προβολής των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Μαθητεία δώδεκα μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής σε επιχειρήσεις της Ιταλίας», που είχε πραγματοποιηθεί (με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση) κατά το διάστημα από 15/1 έως 29/1 του 2018 στην ιταλική πόλη Ρίμινι, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Την εκδήλωση προλόγισε η καθηγήτρια και συντονίστρια του προγράμματος, Μαίρη Σταθοπούλου, κάνοντας εκτενή αναφορά σε όσα συνέβησαν κατά την παρουσία των μαθητών επί ιταλικού εδάφους, αλλά και στη σημασία του προγράμματος.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι ίδιοι οι μαθητές που μετέφεραν στο ακροατήριο με ζωντανά χρώματα τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα και την πρώτη τους επαφή με έναν σύγχρονο χώρο εργασίας του εξωτερικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή στους μαθητές των Ευρωπαϊκών Πιστοποιητικών Εργασιακής Εμπειρίας EUROPASS Mobility και ECVET, από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου, και τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Νεκτάριο Δαπέργολα.

Συγχαίροντας ο κ. Δαπέργολας τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές, τόνισε: «Το ERASMUS+ είναι μία από τις πολλές δραστηριότητες στις οποίες μετέχει το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής στην προσπάθειά μας να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με όσες περισσότερες γνώσεις και εργασιακή εμπειρία μπορούμε. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ενταχθούν και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από ένα προηγμένο εργασιακό περιβάλλον, εμπειρίες που θα τους είναι πολύτιμες στην εφεξής επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι δώδεκα μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας φέτος απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν με επιτυχία και σε έναν ολότελα άγνωστο και διαφορετικό χώρο εργασίας, στο εξωτερικό, με όλες τις δυσκολίες που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Οφείλω λοιπόν να τους συγχαρώ για την όλη στάση τους και την άψογη συνεργασία που είχαν με τις συνοδούς καθηγήτριες, αλλά και με τους υπεύθυνους στις διάφορες ιταλικές επιχειρήσεις. Παράλληλα όμως οφείλω να πω ότι πέραν της εργασιακής κατάρτισης, αυτό το ταξίδι στην Ιταλία και η επίσκεψη σε πόλεις όπως η Φλωρεντία και η Βενετία, με όλα τα παρεπόμενα, αποτελεί και μία συγκλονιστική εμπειρία ζωής για μαθητές που λόγω της οικονομικής τους κατάστασης και άλλων δυσχερειών ίσως να μην έχουν άλλη φορά στη ζωή τους την ευκαιρία να το επαναλάβουν».

Επίσης, ο κ. Δαπέργολας, συνεχάρη τη συντονίστρια του προγράμματος Μαίρη Σταθοπούλου, εξαίροντας «τις άοκνες προσπάθειές της που ωστόσο επιβραβεύονται από το τελικό εξαιρετικό αποτέλεσμα», καθώς και τη Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, Μαίρη Δαργινίδου, που επίσης συμμετείχε ως συνοδός της μαθητικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ επί ιταλικού εδάφους.