Ένα παράπονο από τους Προσκυνητές Μαρώνειας: «Λέτε να φτάσει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός και στο χωριό μας;»

Γιορτινές μέρες πλησιάζουν, και για όσους κατοικούν σε μεγάλες πόλεις, η φωταγώγηση των δρόμων και ο καθιερωμένος στολισμός φαντάζουν πράγματα αυτονόητα. Αντίθετα, όσοι ζουν σε μικρούς οικισμούς, έχουν συνηθίσει να γιορτάζουν σε λιγότερο γιορτινή ατμόσφαιρα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η «λάμψη» ασφαλώς των άγιων αυτών ημερών, δεν εξαρτάται απαραίτητα από τα φώτα και τα στολίδια. Σίγουρα όμως επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ψυχολογία και τη διάθεση του κόσμου, δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας. Με το σκεπτικό αυτό, όλοι θα ήθελαν στις γειτονιές και στα μέρη τους να είναι κοινωνοί της γιορτινής ατμόσφαιρας που προσδίδεται από τη φωταγώγηση και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Για τους κατοίκους του οικισμού Προσκυνητών, η δημιουργία μιας τέτοιας ατμόσφαιρας αποτελεί ζητούμενο, εξ ου και το ερώτημα – παράπονο: «Λέτε να φτάσει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και στο χωριό μας;», το οποίο διατυπώθηκε δια αναρτήσεως στην ιστοσελίδα proskinitesgr.blogspot.gr, με αφορμή την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στη γειτονική Ξυλαγανή.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83Το ακριβές περιεχόμενο της ανάρτησης στο ιστολόγιο, που αναδεικνύει τα προβλήματα του χωριού και το προβάλλει μέσω του διαδικτύου, έχει ως εξής: «Σήμερα το πρωί κατά τις 10:30 το πρωί, το συνεργείο του Δήμου Μαρώνειας -Σαπών εθεάθη να συνδέει ή να τοποθετεί στους στύλους της ΔΕΗ “ηλεκτρικά φωτισμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια” στη γειτονική μας Ξυλαγανή στην έξοδο προς τους Προσκυνητές. Λέτε να σκεφτούν φέτος οι “Σεβαστοί Δημοτικοί μας Άρχοντες”, πως στη συνέχεια αυτού του δρόμου υπάρχουν και άλλα χριστιανικά χωριά που θα άξιζαν με τέτοια αντιμετώπιση;».

Σχετικές δημοσιεύσεις