Ένα ακόµη βραβείο προστέθηκε στη συλλογή της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ από την Αλεξανδρούπολη, μετά την κατάκτηση του BRONZE βραβείου στην κατηγορία “Εφαρμογές για smartphones & tablets”, στα φετινά βραβεία Tourism Awards. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου και στην Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, κατά την απονομή των Tourism Awards 2016 για την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ CANDIA ΤΟΥ 1640, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων και επαγγελματιών του Ελληνικού Τουρισμού.

ΠΡΙΣΜΑΗ εφαρμογή υλοποιήθηκε για το πρότζεκτ «Ηράκλειο, κάθε βήμα … ένα ταξίδι στην ιστορία» – Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη Ηρακλείου», δημιουργός του οποίου είναι η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007 -2013» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το έργο, βασισμένο στην τεχνολογία της πλατφόρμας XENAGOS, με έναν συνδυασμό τριών εφαρμογών, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνθέσει τις ψηφίδες της μακρόχρονης ιστορίας της πόλης του Ηρακλείου, να γνωρίσει το χθες αναζητώντας πληροφορίες ή περπατώντας στο σήμερα ακόμη, με τεχνολογία augmented reality.

Ανάλογα με τον χρόνο και τα ενδιαφέροντά του, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης, τα μνημεία, τα μουσεία, την ενετική οχύρωση, το λιμάνι, τη σύγχρονη πόλη με τις ιδιαίτερες ομορφιές της, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση. Η τρισδιάστατη αναπαράσταση προσφέρει μια «ζωντανή εικόνα» της πόλης του Regno di Candia της εποχής της Ενετοκρατίας, της Κάντιας, και λίγο πριν την κατάληψή της από τους Οθωμανούς στα μέσα του 16ου αιώνα.

Το βραβείο παρέλαβε o αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ηράκλειου κ. Gian Andrea Paolo Garancini και ο διευθύνων σύμβουλος της Πρίσμα Ηλεκτρονικά κ. Χρήστος Γιορδαμλής.