Δεν δικαιώνονται προς το παρόν οι προσδοκίες για αποσυμφόρηση και λειτουργικότητα του κέντρου της πόλης από την επανεφαρμογή του μέτρου.

Ένας μήνας ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς … έλεγχοΜετρημένες στα δάχτυλα – πολλές φορές του ενός μόνο χεριού – είναι οι κάρτες στάθμευσης που αντικρίζει κανείς στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής στους οποίους και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το μέτρο (επαν)εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις οδούς από τις οποίες διέρχεται ο ποδηλατόδρομος. Μολονότι κατά το πρώτο διάστημα οι οδηγοί έδειξαν να συμμορφώνονται σε ικανοποιητικό βΈνας μήνας ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς … έλεγχοαθμό, στη συνέχεια, και όσο τροχονομικοί έλεγχοι δεν διενεργούνταν, η ανταπόκρισή τους διαρκώς υποχωρούσε… Έτσι, πλέον, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που προμηθεύονται κάρτες στάθμευσης προτού σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους, και ως εκ τούτου η εικόνα που παρουσιάζουν οι κεντρικοί δρόμοι δεν απέχει πολύ από εκείνη που υπήρχε πριν από τις 24 Απριλίου. Στη συμπλήρωση ενός μήνα, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κομοτηνή παρέμεινε στα χαρτιά…

Για να μην υπάρξουν βέβαια παρανοήσεις, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι προφανώς το μέτρο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε σταθμεύει στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης δίχως κάρτα, μπορεί να υποστεί έλεγχο και να του επιβληθεί το «τσουχτερό» πρόστιμο που προβλέπεται για τους παραβάτες.