Ένας ακόμη απόφοιτος του ΔΠΘ σε κυβερνητικό θώκο: Ο 38χρονος Γιώργος Βασιλειάδης που σπούδασε Νομικά στο ακριτικό πανεπιστήμιο.

Άρωμα… Κομοτηνής λόγω ΔΠΘ θα έχει για μια ακόμη φορά όπως συχνά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια το νέο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Και τούτο, γιατί το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού θα το διαχειρίζεται πλέον ο 38χρονος δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Βασιλειάδης.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ανηφόρησε προς την Κομοτηνή, όπου σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου. Ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε στην παράταξη του Συνασπισμού, το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, κι ενώ ο Αλ. Τσίπρας ήταν γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ. Την περίοδο 1999-2003 διετέλεσε μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας .  

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες, στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης, ενώ από το 2004 διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο, το οποίο ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

Από τον Μάρτιο του 2015 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, έχοντας ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των ελεγκτικών σωμάτων με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Με τη μετακίνηση πλέον του Σταύρου Κοντονή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, ο Γιώργος Βασιλειάδης αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητικό πόστο, αυτό του Υφυπουργού Αθλητισμού.