Γιαγιάδες τραγουδούν Παντελίδη, γιατροί καθάρματα, γυναίκες βιτριόλι, άνδρες απεγνωσμένοι, βιβλιοπώλες που βρίζουν χυδαία, αγόρια με χιτώνες που λιγουρεύονται πιτόγυρα, ενζενί της Αναγέννησης με σκυλάκια μιλούν για γκόμενους, πρόσωπα από τη Mυθολογία που σχολιάζουν πέναλτι, φιγούρες από το Βυζάντιο που δηλώνουν βίγκαν, αγάλματα που μιλούν ασταμάτητα στο τηλέφωνο. Εικόνες από το χρονοντούλαπο της Iστορίας, διάλογοι που όλοι έχουμε κάνει, ενδόμυχες σκέψεις, τόνοι χιούμορ.

ancient memes45Δύο πολύ ενδιαφέροντες τύποι που παίζουν τα social media στα δάχτυλα, που μυρίζουν το χιούμορ από μακριά και ψάχνουν για ατάκες στον ωκεανό του Ίντερνετ με την άνεση που άλλοι πίνουν καφέ, είναι οι άνθρωποι πίσω από τα Ancient Memes.

Ο ένας κατοικεί στην Καβάλα, ο άλλος στην Αθήνα. Μεταξύ τους έχουν μια ιδιότυπη σχέση, ξέρουν πώς να κάνουν καθημερινά πάταγο κι έχουν βρει τρόπο να αποφεύγουν τα πυρά όταν μπαίνουν στο στόχαστρο για λόγους πολιτικής ορθότητας.

Ο Κώστας Τουλάκης είναι αυτός που βρίσκει τις εικόνες και γράφει τα περισσότερα κείμενα. Αν του ζητήσεις να σου συστηθεί, το πιθανότερο είναι πως θα βάλει την κασέτα: «Μεγάλωσα γιατί δεν είχα άλλη επιλογή, έφτιαξα memes γιατί κάποιοι κακεντρεχείς μου είπαν “αν δεν μπορείς να το πεις, ζωγράφισέ το”, αλλά ούτε να ζωγραφίζω ήξερα. Έχω σπουδάσει: προσβολή αισθητικής εσωτερικών χώρων, νυχοπλασία, πικ εν ρολ, ζαμπονοκοπτική και αγωνιώδεις εκφράσεις. Έχω τρία μεταπτυχιακά, χωρίς να έχω πτυχίο. Εύχομαι παγκόσμια ειρήνη και λιγότερα μεταφορικά για τις παραγγελίες από την Αμερική (τη χώρα). Πιστεύω πως η ποίηση είναι γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ραπάρουν και πως τα λάθη για τους ανθρώπους είναι».

ancient memes17Στην πόλη του ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είναι ο άνθρωπος που γράφει τα Ancient Memes. Αγαπημένα του είναι αυτά με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Διογένη ‒ ήταν άλλωστε από τα πρώτα που έφτιαξε.

Μπορείτε να διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε με τον έτερο Ancient Memes, Πάνος Τσιροζίδη, στο Lifo.gr…