Το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέρασε ο Καβαλιώτης Mιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο (UIC) τον Μάρτιο του 2015. Μαζί με άλλους πρυτάνεις πανεπιστημίων των ΗΠΑ, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο κ. Αμοιρίδης για πάνω από δύο δεκαετίες, ως καθηγητής, ερευνητής και ανώτερο μέλος της διοίκησης Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, έχτισε ένα  ιστορικό ακαδημαϊκής και ερευνητικής αριστείας.

Μιχάλης Αμοιρίδης: Πρύτανης πανεπιστημίου Ιλινόις του Σικάγο.
Μιχάλης Αμοιρίδης: Πρύτανης πανεπιστημίου Ιλινόις του Σικάγο.

Το 1994 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στην Κολούμπια, ως καθηγητής του τμήματος χημικών μηχανικών, του οποίου στη συνέχεια, από το 2002 έως το 2006, υπήρξε πρόεδρος. Από το 2006 έως το 2009 διατέλεσε πρύτανης του πανεπιστημίου και πρόεδρος του τμήματος μηχανικών και υπολογιστών, ενώ από το 2009 έως το 2015 θήτευσε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και κοσμήτορας του Πανεπιστημίου. Επίσης, υπήρξε μηχανικός ερευνών για τρία χρόνια στο WR Grace and Co, και λέκτορας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κερδίσει σειρά βραβείων και τιμητικών αναγνωρίσεων για το ερευνητικό και ακαδημαϊκό του έργο.

Ο κ. Αμοιρίδης γεννήθηκε στην Καβάλα (είναι εξάδελφος του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη), και αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin. Είναι παντρεμένος με την επίσης Καβαλιώτισσα, Ηρώ Αγγελοπούλου-Αμοιρίδη, και έχουν δύο παιδιά.

πηγή: xronometro.com, proininews.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr