Ο Διονύσης Γραμμένος, μόλις 26 ετών, είναι ο πρώτος Έλληνας που καλείται να συμμετάσχει ως Μαέστρος στην American Academy of Conducting, στο Φεστιβάλ του Άσπεν – το μεγαλύτερο των ΗΠΑ.

photo credit: © Benedikt Dinkhauser
photo credit: © Benedikt Dinkhauser

Η επιλογή του μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων από όλο τον κόσμο, έγινε από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ, Robert Spano (Μουσικό Διευθυντή της Atlanta Symphony Orchestra και βραβευμένο με έξι βραβεία Grammy).

Το Φεστιβάλ του Άσπεν, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, φιλοξενεί ετησίως περισσότερες από τριακόσιες συναυλίες, προσκαλώντας τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ αυτών για τη φετινή σεζόν, τις/τους Renée Flehming, Gil Shaham, Joshua Bell, Emmanuel Pahud και Yefim Bronfman.

Ο Διονύσης Γραμμένος, με καταγωγή από την Κέρκυρα, τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει διεθνώς το ενδιαφέρον σπουδαίων αρχιμουσικών. Πρόσφατα είχε την τιμή να διευθύνει στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης και να μαθητεύσει δίπλα στον Bernard Haitink, ο οποίος επαίνεσε το μαεστρικό ταλέντο και τη μουσικότητα του.

Ο Johannes Debus, Μαέστρος και Μουσικός Διευθυντής της Canadian Opera στο Τορόντο, δήλωσε για τον Γραμμένο: «Έχει ένα σπάνιο ταλέντο ως Μαέστρος. Η διεύθυνσή του χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ακρίβεια και ψυχραιμία, εντυπωσιακή γνώση της παρτιτούρας, αλλά και την έντονη επιθυμία του να δημιουργήσει μουσική. Από τη φύση του είναι μια επιβλητική παρουσία στο πόντιουμ, και έχει την ικανότητα να δείξει στους μουσικούς τις ιδέες του αλλά και τη δομή ενός έργου με την απαραίτητη σαφήνεια και διακριτικότητα».

Παράλληλα με τις δραστηριότητές του ως Μαέστρου, ο Διονύσης Γραμμένος, συνεχίζοντας τη σολιστική του καριέρα στο κλαρινέτο, θα κάνει το ντεμπούτο του για μια συναυλία στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, τον Οκτώβριο του 2016.

Info: www.aspenmusicfestival.com, www.facebook.com/aspenmusic, www.dionysisgrammenos.com

https://www.facebook.com/DIONYSIS-GRAMMENOS-201741362138/?fref=ts