Το Επιμελητήριο του Plovdiv (δεύτερο μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Βουλγαρίας), επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αντώνη Γραβάνη και τους Νίκο Ευκαρπίδη, Νίκο Στεργίου και Κώστα Δαμιανό, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κυριακή Κωνσταντινίδου.
Η επαφή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρόεδρου του βουλγαρικού Επιμελητηρίου, Dobrina Prodanova, και του Διευθυντή του Angel Hronev.
Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των δύο Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικότητας των δύο περιοχών όπου αυτά δραστηριοποιούνται, και συζητήθηκαν δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών.
Ο κ. Γραβανης προσκάλεσε στην Κομοτηνή τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου του Plovdiv, προκειμένου να υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας που ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:
– Συναντήσεις επιχειρήσεων με σκοπό τις συνεργασίες.
– Διαδοχικές επισκέψεις επιχειρήσεων των δύο περιοχών. 
– Συνεργασία στην υλοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην τοπική και οικονομική ανάπτυξη.
– Συμμετοχή των δύο Επιμελητηρίων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στις δυο περιοχές.
Επί τάπητος τέθηκε επίσης ο τομέας του τουρισμού όπου το ΕΒΕ Ροδόπης πρότεινε να υπάρξει κοινό αίτημα των δύο Επιμελητηρίων προς τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Βουλγαρίας για τη δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Κίρτζαλι.
Στη συνάντηση ήταν παρούσα και εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων της Βουλγαρίας και αποφασίστηκε αντιπροσωπεία τους μαζί με Βούλγαρους δημοσιογράφους να επισκεφθεί τη Ροδόπη για να γνωρίσουν δια ζώσης την περιοχή με στόχο αυτή να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό.
Στους εκπροσώπους του βουλγαρικού Επιμελητηρίου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα της Ροδόπης  και έντυπα τουριστικής και πολιτιστικής προβολής.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γραβάνης στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε εκτενή αναφορά στην επιχειρηματικότητα της Ροδόπης, στην εξαιρετική ποιότητα των τοπικών προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, στις δυνατότητες συνεργασιών ανάμεσα στις δύο επιχειρηματικές κοινότητες, και στη χρησιμότητα συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια, και τόνισε εμφατικά τις προοπτικές αύξησης της επισκεψιμότητας των δύο περιοχών εφόσον επιτραπεί η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα.
“Πραγματοποιήσαμε μια πολύ σημαντική σύσκεψη εργασίας με το Επιμελητήριο του Plovdiv στη Βουλγαρία έπειτα από πρόσκληση που δεχτήκαμε”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντώνης Γραβάνης, και πρόσθεσε: “Η συνεργασία μας ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό καθώς τα δύο Επιμελητήρια δουλεύουμε σε ένα έργο για την επιχειρηματικότητα των νέων. Αποφασίσαμε να υπογράψουμε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο να υπάρξουν επιχειρηματικές συνεργασίες και συναντήσεις, και ανάδειξη των προϊόντων των δύο περιοχών, αλλά και από κοινού αξιοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Προσκαλέσαμε στη Ροδόπη τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ώστε να αναδείξουμε το εξαιρετικό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον του νόμου μας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις μας. Τέλος συζητήσαμε για τις δυνατότητες του κάθετου άξονα και προτείναμε να ζητήσουμε από κοινού από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κ. Prodanova για την πρόσκληση αλλά και τη διάθεση να ξεκινήσουμε άμεσα την υλοποίηση των κοινών δράσεων και ενεργειών“.