Τη στήριξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιερ Μοσκοβισί, ζήτησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ώστε ο τουρισμός να συμπεριληφθεί ως μία από τις προτεραιότητες στον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετά το 2020 (νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο).

Η Υπουργός αναφέρθηκε στην πάγια ελληνική θέση ότι ο τουρισμός πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε. “Για την Ελλάδα”, τόνισε, “ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη της εθνικής οικονομίας, που συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η εστίαση και η κτηματαγορά, και κυρίως δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Θα είναι ο τουρισμός πρωταγωνιστής στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας”.

Η εθνική τουριστική πολιτική που σχεδίασε και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, οδήγησε σε συνεχή ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη τα τρία τελευταία χρόνια, και έχει δημιουργήσει ένα πολύ ελκυστικό πλαίσιο ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη. Το 2018, επισήμανε η Υπουργός, η Ελλάδα αναμένεται να προσελκύσει 32 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.

Απευθυνόμενη στον κ. Μοσκοβισί η κ. Κουντουρά, τόνισε ότι είναι σημαντικό που «υπάρχει αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού», και ανέφερε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που δημόσια είπατε αλήθειες ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, ότι επιστρέφει στην ανάπτυξη, ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Είναι σημαντικό να το ακούσει από εσάς ο ελληνικός λαός, ότι αυτή η επιτυχία της Ελλάδας είναι πραγματική και βγήκε από το πρόγραμμα».