Οι εισαγγελείς διαφθοράς απήγγειλαν την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βάρος των επικεφαλής του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του έτους 2005.

Η περίοδος αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό των Κώστα Καραμανλή, και η έρευνα εστιάζει σε παράνομη χρηματοδότηση προγραμμάτων του ΟΕΕΚ ύψους 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία αφορά τη χρηματοδότηση δύο αναπτυξιακών προγραμμάτων του εποπτευόμενου από το υπουργείο Παιδείας ΟΕΕΚ, η οποία είχε γίνει μέσω μεταφοράς πιστώσεων κονδυλίων του ΥΠΕΞ στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από τους τους εισαγγελείς, τα δύο επίμαχα προγράμματα θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2008, πλην όμως η χρηματοδότησή τους είχε εισπραχθεί στο σύνολό της μέχρι το 2006 και παρ’ όλα αυτά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από τον ΟΕΕΚ.

Το εισπραχθέν ποσό παρακρατήθηκε τελικώς και δεν επιστράφηκε, αν και επανειλημμένως ζητήθηκε η επιστροφή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Την υπόθεση θα χειριστούν ανακριτές διαφθοράς.