Αντιπαράθεση με φόντο το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνή

«Σημαντική προφανώς η απόφαση του Υπουργού κ. Ξάνθου, ο οποίος επιδεικνύει σοβαρότητα εν αντιθέσει και με τα πολιτικάντικα παλιάς κοπής κορδώματα τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, που “συνεχάρησαν τον σεμνό Υπουργό για την πολιτική του βούληση , την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν”. Αξίζει για την ιστορία να τους υπενθυμίσουμε ότι όταν το θέμα αυτό συζητούνταν αναλυτικά, όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε τεχνικά ζητήματα και να διερευνήσουμε τρόπους χρηματοδότησης, σε αναπτυξιακή Ημερίδα στην Κομοτηνή παρουσία του τότε Πρωθυπουργού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, αυτοί συναγελάζονταν στα απέναντι χωράφια με “προοδευτικούς πετροβόλους” και συναγωνίζονταν στα γιουχαίσματα. Μέχρι να φθάσουν σήμερα να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα από την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην Βουλευτή Ροδόπης και τέως Υπουργού κ. Γιώργου Πεταλωτή αναφορικά με τις θετικές εξελίξεις για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκάλεσε την «έκρηξη» του μέλους της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης, κ. Δημήτρη Χαρίτου. Η απάντηση του τελευταίου ήρθε, σε αυστηρό ύφος, μέσω ανάρτησης του στο facebook, στην οποία επισυνάπτονται δηλώσεις του κ. Πεταλωτή, που έγιναν το 2012, και μεταξύ άλλων αναφέρονταν σε «κλειδωμένη» χρηματοδότηση και σε άμεση δημοπράτηση του έργου.

Ακολουθεί η οργισμένη απάντηση του κ. Χαρίτου και το επισυναπτόμενο δημοσίευμα με τις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή:

«Αντί να καταπιούν την γλώσσα τους όσοι από κυβερνητικές θέσεις “φούσκωναν “από ικανοποίηση δηλώνοντας ότι είναι “κλειδωμένη” η χρηματοδότηση για την ανέγερση του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Όσοι έμπλεοι από υπερηφάνεια είχαν την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου στο τσεπάκι τους και τις μπουλντόζες στο ρελαντί για την έναρξη κατασκευής του, ακούστε παρακαλώ στα τέλη του 2012 !! Αντί λοιπόν οι αθεόφοβοι να δώσουν εξηγήσεις για αυτά τα ωραία που τότε έλεγαν, έρχονται σήμερα και αλλάζουν το τροπάρι, μιλούν για μύθους (ποιος άραγε τους έλεγε;) και πραγματικότητες (ποιος τις κάνει;).

Αντί λοιπόν για εξηγήσεις εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι γιατί -άκουσον άκουσον- ο πρωθυπουργός στην Δ.Ε.Θ αναφέρθηκε στην ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και μάλιστα όχι στην ομιλία του το Σάββατο αλλά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου την επόμενη ημέρα!! Θυμούνται άραγε τι κάνανε τα λεβεντόπαιδα στην αλήστου μνήμης πασοκική εποχή όταν παρουσίαζαν τα έργα ;

Πειράχτηκαν αφάνταστα-σε σημείο να βγάλουν παλιά τους απωθημένα -όχι τόσο για τις ευχαριστίες στο πρόσωπο του υπουργού αλλά γιατί η επιλογή του νοσοκομείου Κομοτηνής ως το πρώτο έργο από τον υπουργό, ανέδειξε το έλλειμμα της δίκης τους πολιτικής βούλησης.
Αισθάνθηκαν ακόμη πιο άσχημα όταν δικοί τους άνθρωποι μίλησαν….για την πολιτική βούληση των “προηγούμενων” και των “νυν”.

Υ.Γ Απολαύστε λοιπόν τι έλεγαν το 2012 !!!!

 «Το φθινόπωρο(του 2012) η δημοπράτηση του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Για τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων των αρμόδιων κρατικών, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, σχετικά με την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ενημερώθηκε την Παρασκευή το πρωί, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ), κ. Φωτάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη, κ. Γιαννακίδη, του Δημάρχου Κομοτηνής, κ. Πετρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δαμιανίδη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Χατζηνέστωρος.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις σχετικά με το συγκεκριμένο έργο. « Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και έγνοια πετύχαμε, όλοι μαζί, την πρόοδο αυτού του έργου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έπειτα από διάφορες εργασίες, τον Αύγουστο του 2010 ξεκίνησε νομοθετική πρόβλεψη, ώστε να υπάρξουν οι όροι δόμησης χωρίς την ανάγκη ρυμοτομικού σχεδίου, μια τυπική αλλά και ουσιαστική διαδικασία για το έργο του Νοσοκομείου. «Συνεχίστηκε η επιτάχυνση των μελετών και η παρακολούθηση των αρμοδίων όλο αυτό το διάστημα, ώστε σήμερα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στην πιο σημαντική καμπή του έργου για το χρόνο δημοπράτησης αλλά και κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος προσδιορίζεται στο τέλος του 2012, με “κλειδωμένη” και έτοιμη χρηματοδότηση» υπογράμμισε.

Ο κ. Πεταλωτής ανακοίνωσε ότι το έργο του Νέου Νοσοκομείου θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο του 2012 ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2012».