Σφοδρή είναι η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο άκουσμα της είδησης περί απελευθέρωσης σήμερα 4/3 των παράνομων μεταναστών.

Με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κάνει λόγο για «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης», και προβλέπει «καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, στην ασφάλεια των πολιτών, στην οικονομία και στον τουρισμό», αλλά και «συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε:

«Απίστευτη, αδιανόητη, και προκλητική, η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη. Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ανοίγουν όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων.

Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης, όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές, και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται.

Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση».