Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού για κλοπή, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 20χρονος το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 5-9-2018 εισήλθε στον εργασιακό χώρο ενός 46χρονου και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα.

Ακολούθως, την ίδια ημέρα καθώς και την επόμενη, ο δράστης, κάνοντας χρήση μίας από τις αφαιρεθείσες κάρτες, πραγματοποίησε συναλλαγές – αγορές προϊόντων από διάφορα καταστήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι που κρύβει η χρήση καρτών ανέπαφων συναλλαγών.  Ο ένας από τους δύο σοβαρούς κινδύνους, που εντόπισε η Αρχή, είναι ότι η κάρτα μπορεί να πέσει στα χέρια κάποιου κακόβουλου τρίτου, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα, χωρίς τη γνώση του PIN, να πραγματοποιεί σειρά αγορών, αξίας μέχρι 25 ευρώ έκαστη.